Oct 09 2017

ISIDM

SQS ONLINE: PLAN-Malaysia Cawangan Utara dalam merangka Pelan Rancangan Tempatan Daerah Kuala Muda (PRTDKM) 2015, telah mengadakan satu bengkel publisiti awal pada 20 September 2017 bertempat di Dewan Kenangan, Majlis Perbandaran Sungai Petani. Program yang dihadiri oleh 250 pemegang taruh Daerah Kuala Muda itu dan dikendalikan oleh En. Mohamed Zamri Bin Mohd. Zain selaku Pengarah Projek PRTDKM telah berjaya memperoleh pelbagai maklumbalas berhubung status terkini dan halatuju yang ingin direalisasikan bagi Daerah Kuala Muda.

ISIDM telah dijemput untuk terlibat secara total dalam projek ini sehinggalah Pelan Rancangan Tempatan tersebut terhasil. Dalam bengkel Fasa 1 ini, Pengarah ISIDM, YBrs. Prof. Dr. Engku Muhammad Nazri telah diberi peranan sebagai salah seorang ketua pelaksana dan beliau telah dibantu oleh 2 orang felo penyelidik dan 4 orang felo pelajar pasca-siswazah selaku fasilitator sesi perbincangan kumpulan.