Dec 21 2016

SQSDay

20 DISEMBER 2016│20 RABIULAWAL 1438H

Oleh: Dr. Nurakmal Ahmad Mustaffa dan En. Roslee Mardan

Kelincahan gerakan tari Zumba yang dipersembahkan oleh pasukan Zumba Jitra membuka tirai kemeriahan program SQS Day 2016 yang berlangsung dari 6 hingga 8 Disember 2016. Program yang julung kali diadakan itu merupakan anjuran Jawatankuasa Pembangunan Pelajar dan Alumni SQS dengan dibantu oleh Persatuan Sains Kuantitatif (QUSAC). Program ini antara lain bertujuan untuk mengeratkan silaturahim antara staf dan pelajar. Walaupun SQS Day 2016 sedikit berbeza iaitu tanpa pengisian aktiviti carboot sale seperti tahun 2015, SQS Day 2016 tetap meriah dan berjalan lancar dengan aktiviti-aktiviti sukan dan permainan. Antara aktiviti yang memeriahkan SQS Day 2016 adalah pertandingan 'Mannequin Challenge', 'Open Class' dan pertandingan Poster. Menurut Dekan SQS, Prof. Dr. Sharipah Soaad Syed Yahaya berkata, kesungguhan yang ditunjukkan oleh pelajar dalam program SQS Day merupakan asas kukuh dalam melahirkan pelajar SQS yang dinamik dan holistik. Beliau menyatakan rasa bangga apabila melihat kerjasama yang ditunjukkan oleh para pelajar dalam menjayakan aktiviti-aktiviti SQS pada masa akan datang. Di samping itu beliau turut mengucapkan syabas dan setinggi-tinggi penghargaan kepada Jawatankuasa penganjur serta persatuan QUSAC.